Suna-ne

0332 802 564

Specialitati

Alergologie

Alergologie

alergologie-iasi

Alergologie Iasi

Totul despre specializarea Alergologie
din cadrul clinicii Asteri Medical

Alergiile sunt interconectate cu sistemul imunitar al organismului, care este responsabil pentru protejarea organismului de infecții. O rețea complexă de viață care constă din măduvă osoasă, vase limfatice, amigdale, vase de sânge, apendice și adenoide, pentru a numi câteva. Sistemul imunitar produce „soldați” numiți anticorpi care neutralizează orice amenințare care pătrunde în organism.

Cu toate acestea, în unele cazuri, bacteriile sau virușii intră în organism și creează simptome. Pe măsură ce sistemul imunitar luptă împotriva acestor agenți patogeni, dezvoltă anticorpi specifici. În acest fel, data viitoare când este expus la aceeași bacterie sau virus, poate ucide agentul patogen.

 

Alergologia este o specialitate a medicinei care se ocupă cu studiul, diagnosticarea și tratamentul alergiilor, alergiile alimentare, respiratorii și cutanate fiind printre cele mai frecvente. Alergiile sunt răspunsul sistemului imunitar la anumite substanțe, cunoscute sub numele de alergeni. Pentru majoritatea oamenilor, aceste substanțe sunt inofensive. Cu toate acestea, unele persoane au reacții alergice atunci când sunt expuși la ele. Alergenii se găsesc în anumite alimente, în aer (cum ar fi polenul, poluanții atmosferici, mucegaiurile), în obiectele de zi cu zi (așternut, obiecte metalice etc.), în medicamente, în veninul anumitor insecte și în blana sau pielea animalelor domestice (cum ar fi câini, pisici și cai).

Cand trebuie sa te prezinti la alergolog?

De obicei, cel mai bine este să discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră de familie sau cu im medic generalist, dar ar trebui să vă programați la un medic alergolog dacă:

Medici Alergologie

Dr. Sandu Raluca

Alergologie | Alergologie

Servicii Dr. Sandu Raluca
Consultație inițială
Consultatie de control

Clinica privată Asteri Medical din Iasi vă oferă un mediu clinic sigur, în care veți fi întâmpinat de echipa noastră prietenoasă și experimentată.

Despre Noi

Clinica privată Asteri Medical din Iasi vă oferă un mediu clinic sigur, în care veți fi întâmpinat de echipa noastră prietenoasă și experimentată.

Informatii de contact