Suna-ne

0332 802 564

Specialitati

Dermatovenerologie

Dermatovenerologie

Dermatovenerologie Iasi

Totul despre specializarea Dermatovenerologie
din cadrul clinicii Asteri Medical

Dermatovenerologie este o ramură a medicinei formată din două specialități:
Dermatologie și venerologie. Acestea sunt două domenii medicale diferite, dar venerologia nu se practică ca specialitate medicală separată. Dermatologia se concentrează pe boli ale pielii și mucoaselor, precum tumori benigne și maligne, negii și alunițele, cancerul de piele și melanomul malign. Spectrul dermatologiei include și reacții alergice ale pielii, psoriazis, urticarie și zona zoster.
 

O altă specialitate este dermatologia cosmetică, care se ocupă cu lifting-uri și tratamente antirid, spre deosebire de grefele de piele post-arsuri. În acest caz, dermatologia se suprapune cu zona chirurgiei plastice.

Medicii dermatologi, specializați și în boli venerice, și-au extins specialitățile pentru a include diagnosticul și tratamentul bolilor venerice sau bolilor venerice. Acestea pot fi cauzate de bacterii, viruși, paraziți sau ciuperci, iar venerealismul este foarte strâns legat de dermatologie, deoarece transmiterea agenților patogeni se face aproape întotdeauna prin piele sau prin mucoase.Cele mai frecvente infecții cu transmitere sexuală sunt sifilisul, gonoreea și păduchii pubian. . Infecția cu HIV este tratată și în dermatologie.

Cand trebuie sa te prezinti la un medic dermatovenerolog?

Cele mai minore forme de boli cu transmitere sexuala pot fi tratate cu antibiotice de către un dermatovenerolog. Cu toate acestea, pentru boli severe, cazuri severe sau simptome cronice și recurente, cel mai bine este solicitați ajutor de la un specialist în boli infecțioase. Pentru a face acest lucru, poate fi necesar consultați și un specialist în boli infecțioase.
 
Primul curs de tratament dermatovenerologic este cu antibiotice care, în principiu, sunt eficiente în tratarea și vindecarea bolii, atâta timp cât pacientul respectă cu atenție instrucțiunile de dozare și ia medicamentul la timp. De asemenea, este important ca pacientul continue tratamentul pe întreaga perioadă de tratament prescrisă. Cuplurile bolnave pot, de asemenea, ia medicamente și primească tratament în același timp.
 

Medici Dermatovenerologie

Dr. Pulbere Maia

Dermatovenerologie | Medic Primar

Servicii
Consultatie initiala
Consultatie control (doar in interval de 30 de zile de la consultatia initiala)
Dermatoscopie - 1 leziune
Dermatoscopie - 5 leziuni
Dermatoscopie - 10 leziuni
Examinare Lampa Wood
Electrocauterizare
Veruci plane 1 cm
Moluscum Pendulum
Condiloame/cm
Tumori benigne
Keratoze seboreice - adenoma sebaceu
Xantelasme palbrebale unilateral
Eczema pleoapelor - ambii ochi
Incizie tumori suprainfectate (chisturi / furuncule)
Excizie tumora cutanata
Biopsie cutanata prunch
Incizie / Excizie
Pansament dupa interventie chirurgicala
Suprimare fire sutura
Excizie tumora cutanata
Infiltratii locate cu corticoizi / per leziune
Papiloane peste 3 leziuni
Platelet-rich plasma (PRP) in Dermatologie

Dr. Muneanu Laura

Dermatovenerologie | Medic Primar

Clinica privată Asteri Medical din Iasi vă oferă un mediu clinic sigur, în care veți fi întâmpinat de echipa noastră prietenoasă și experimentată.

Despre Noi

Clinica privată Asteri Medical din Iasi vă oferă un mediu clinic sigur, în care veți fi întâmpinat de echipa noastră prietenoasă și experimentată.

Informatii de contact