Suna-ne

0332 802 564

Specialitati

Neurologie

Neurologie

Neurologie Iasi

Totul despre specializarea Neurologie
din cadrul clinicii Asteri Medical

In cadrul unui consult neurologic, medicul specialist realizeaza un examen clinic al pacientului, pentru a putea identifica afectiunea de care acesta sufera. In timpul consultului neurologic, medicul discuta cu pacientul despre simptomele pe care acesta le resimte, despre momentul aparitiei, istoricul medical, formele de manifestare etc. De asemenea, medicul specialist va testa functiile nervoase ale pacientului (reflexele).

Bolile neurologice reprezinta unele dintre principalele afectiuni cu care se confrunta populatia la nivelul Romaniei. O consultatie de neurologie reprezinta primul pas in diagnosticarea afectiunilor sistemului nervos central si periferic.

Este foarte important ca pacientul să prezinte toate examinările și analizele anterioare la consultația neurologică pentru ca medicul să își poată face o imagine completă a stării pacientului. Un examen neurologic va include mai întâi o conversație cu un neurolog (istorie anamnestică), unde acesta vă va pune întrebări despre istoricul și simptomele dumneavoastră medicale. Apoi efectuează un examen fizic, în timpul căruia analizează: starea psihică, capacitatea de vorbire, capacitatea vizuală, puterea musculară, coordonarea, reflexele si capacitatea senzorială.

Cand este recomandat sa te prezinti la un medic neurolog?

Dacă aveți simptome inexplicabile care pot fi legate de creier sau de sistemul nervos, medicul dumneavoastră primar sau medicul generalist vă poate recomanda un consult neurologic cu un specialist. Iată câteva dintre simptomele care pot indica că trebuie să consultați un neurolog: 

  • Dureri de cap cronice sau severe – Dacă suferiți de migrene, ar trebui să vă programați la un neurolog, mai ales dacă simptomele dumneavoastră sunt însoțite de neuropatie sau dacă tratamentele pentru ameliorarea durerii au fost ineficiente.
  • Dureri cronice diverse – Dacă aveți dureri cronice în altă parte a corpului și tratamentul recomandat de medicul dumneavoastră nu funcționează, este o idee bună să consultați un neurolog.
  • Ameţeală – Amețelile și dificultățile de menținere a echilibrului pot fi semne ale bolii neurologice.
  • Amorțeală sau furnicături – Amorțeala sau furnicăturile, mai ales dacă se simte doar pe o parte a corpului sau dacă apare brusc, pot fi semnul unui accident vascular cerebral sau al unei alte afecțiuni grave.
  • Probleme de memorie sau confuzie – Simptomele cum ar fi agravarea problemelor de memorie, modificările de personalitate și vorbirea greșită pot fi semne ale bolii Alzheimer.

Ce se intampla in timpul unui consult la neurologie?

Diferite tulburări pot avea simptome similare, așa că un neurolog poate avea nevoie să facă mai multe teste pentru a pune un diagnostic. El poate recomanda diverse proceduri pentru a diagnostica sau trata afecțiunea. Acești pași pot include:

Punctie Lombara – În neurologie, o puncție lombară este un test destul de comun care servește la analiza lichidului cefalorahidian. Un neurolog poate recomanda această procedură dacă bănuiește că simptomele sunt cauzate de o problemă a sistemului nervos care poate fi legată de lichidul cefalorahidian. În această procedură, sub anestezie locală, se introduce un ac în coloană vertebrală și se prelevează o probă de lichid cefalorahidian.

Testul Tensilon – Cu ajutorul testului Tensilon, neurologii pot diagnostica miastenia gravis. Acest test implică injectarea unei substanțe numite tensilon (clorură de edrofoniu) într-o venă și urmărirea modului în care aceasta afectează mișcarea mușchilor.

Electromiografie (EMG) – Electromiografia măsoară activitatea electrică dintre creier sau măduva spinării și nervii periferici din brațe sau picioare. Nervii periferici sunt implicați în controlul mușchilor în timpul efortului sau odihnei. În acest test, electrozi mici sunt introduși în mușchi pentru a măsura activitatea în timpul efortului și odihnei. Activitatea este înregistrată de un dispozitiv atașat la electrozi printr-o serie de fire.

Medici Neurologie Iasi

Dr. Mihai Diana Ioana

Neurologie | Medic Primar

Servicii Dr. Budacu Sorin Alexandru
Consultație inițială
Consultație Control

Clinica privată Asteri Medical din Iasi vă oferă un mediu clinic sigur, în care veți fi întâmpinat de echipa noastră prietenoasă și experimentată.

Despre Noi

Clinica privată Asteri Medical din Iasi vă oferă un mediu clinic sigur, în care veți fi întâmpinat de echipa noastră prietenoasă și experimentată.

Informatii de contact