Suna-ne

0332 802 564

Specialitati

ORL Iasi

Totul despre specializarea ORL
din cadrul clinicii Asteri Medical

Cabinetul de Otorinolaringologie a clinicii Asteri Medical asigură prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor nasului, gâtului și urechilor atât la adulți, cât și la copii. Tratamentul otorinolaringologic acoperă o gamă largă de boli ale urechilor, gâtului și nasului. Acronimul este derivat din cuvântul otolaringologie, care înseamnă „ramura medicinei care se ocupă de bolile nasului, gâtului și urechilor”. Această specialitate medicală se ocupă de toate cele trei organe care sunt strâns legate din punct de vedere anatomic și funcțional.

Un otolaringolog folosește un instrument numit speculum nazal pentru a examina cavitatea nazală și un auroscop pentru a analiza timpanul. Limba, dinții, humusul, amigdalele palatine și alte anatomii orofaringiene sunt examinate cu un presor bucal. Apoi, examinează laringele (organul vorbirii) cu o oglindă mică. Toate aceste proceduri sunt nedureroase, deși unii pacienți descriu laringoscopia ca fiind „incomodă”.

Laringoscopia directă este o metodă de vizualizare a hipofaringelui și laringelui și efectuarea anumitor operații terapeutice (biopsie, îndepărtarea tumorilor benigne). Un tub metalic rigid cu diametru variabil cu o sursă de lumină este utilizat cu pacientul în decubit dorsal și capul înclinat. Laringoscopul este străpuns până la nivelul bazei limbii și se vizualizează epiglota pe măsură ce încarcă tubul și avansează până la nivelul laringelui parietal.

Microlaringoscopia suspendată este o dezvoltare ulterioară a laringoscopia directe, folosind un sistem de lasere cu pârghie pentru a suspenda un tub din pieptul unui pacient intubat.

Consultul ORL: când este necesar

Un consult ORL se impune când pacientul are semne și simptome precum:

  • obstrucție nazală – nas înfundat, secreții anormale, durere, tulburări de miros, senzație de uscăciune a nasului, sângerări;
  • tulburări de înghițire, vorbire, gust, durere faringiană și amigdaliană;
  • tulburări de respirație, vorbire, înghițire, tuse, expectorație, durere laringiană, aspirația alimentelor în tractul respirator;
  • tulburări de auz, zgomote anormale, durere otică, secreții auriculare, prurit;
  • senzitive și senzoriale la nivelul feței, asimetrie facială;
  • tumorale și traumatisme ale capului și gâtului.

Medici ORL

Dr. Chiparus Eduard

ORL | Medic Specialist

Servicii Dr. Chiparus Eduard
Consultație inițială
Consultatie de control
Tratament PRP

Clinica privată Asteri Medical din Iasi vă oferă un mediu clinic sigur, în care veți fi întâmpinat de echipa noastră prietenoasă și experimentată.

Despre Noi

Clinica privată Asteri Medical din Iasi vă oferă un mediu clinic sigur, în care veți fi întâmpinat de echipa noastră prietenoasă și experimentată.

Informatii de contact