Suna-ne

0332 802 564

Specialitati

Pediatrie

Pediatrie

Pediatrie Iasi

Totul despre specializarea Pediatrie
din cadrul clinicii Asteri Medical

Pediatria este o ramură a medicinei axată pe prevenirea, diagnosticarea, tratamentul și gestionarea tuturor tipurilor de probleme de sănătate care afectează pacienții non-adulti, de la sugari și copii până la adolescenți. Limita de vârstă pentru pacienții pediatrici este de 18 ani, după care sunt considerați adulți.

Pediatria, care se ocupă de toate aspectele îngrijirii medicale de care poate avea nevoie un copil, recunoaște există nenumărate diferențe între problemele medicale ale pacienților tineri și cele ale adulților sau vârstnicilor. Cele mai importante dintre acestea sunt legate de dezvoltarea fizică și creșterea la copii și adolescenți.

Deoarece corpurile lor sunt mici și trec prin diferite stadii de creștere de-a lungul anilor, nevoile lor medicale se schimbă dramatic într-o perioadă scurtă de timp. În plus, intră în joc câțiva alți factori. De exemplu, îngrijirea nou-născuților include și testarea și tratarea malformațiilor congenitale, în timp ce îngrijirea copiilor mici include și identificarea problemelor de dezvoltare care pot afecta sănătatea copilului. O altă specializare în pediatrie se referă la implicarea părinților sau a tutorelui, îndrumarea și educația în îngrijirea medicală a copiilor.

În ce cazuri este recomandată o consultatie de pediatrie?

Consultațiile pediatrice sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 12 ani, dar mulți medici de astăzi tratează și adolescenți și adulții tineri până la 20 de ani. După această vârstă, de obicei merg la un medic de familie sau la un medic internist specializat în medicina adulților, deși unii au continuat să-și vadă medicul de familie încă din copilărie. Cazurile simple precum răceala și gripa pot fi adesea tratate cu ușurință cu tratamente recomandate după o vizită la medicul pediatru. Cu toate acestea, pentru sănătatea generală a copilului dumneavoastră, acesta ar trebui să-și vadă regulat medicul, chiar dacă nu prezintă simptome.

Medici Pediatrie

Dr. Frasinariu Otilia

Pediatrie | Medic Primar

Servicii Dr. Frasinariu Otilia
Consultație inițială
Consultatie control

Clinica privată Asteri Medical din Iasi vă oferă un mediu clinic sigur, în care veți fi întâmpinat de echipa noastră prietenoasă și experimentată.

Despre Noi

Clinica privată Asteri Medical din Iasi vă oferă un mediu clinic sigur, în care veți fi întâmpinat de echipa noastră prietenoasă și experimentată.

Informatii de contact