Suna-ne

0332 802 564

Specialitati

Posturologie

Posturologie

Posturologie Iasi

Totul despre specializarea Posturologie
din cadrul clinicii Asteri Medical

Poziția greșită poate provoca simptome precum dureri de spate, gât, cap, umeri, coate, picioare și genunchi. Adesea, în ciuda unui stil de viață activ și a activității fizice, această durere nu este controlată de exerciții fizice. Cu toate acestea, se dovedește mai mult de 70% din durerea de mai sus nu se datorează anomaliilor coloanei vertebrale. Adesea, cauza este postura necorespunzătoare.

Acest lucru se manifestă în posturi statice și mers, dar se manifestă și în modul în care se aplică presiune pe tălpile picioarelor atunci când mergi. Aici intervine analiza posturii. Acesta este un examen postural computerizat constând în examinarea posturii în poziții statice și dinamice și identificarea anomaliilor majore.

Conform studiilor posturale efectuate la nivel mondial, 90% dintre copii si adulti prezinta deformari ale coloanei vertebrale (fie scolioza, lordoza sau cifoza) si deformari ale membrelor inferioare (picioare plate, picioare concave, picioare ectopice). „X-genunchi”, un genunchi varus („genunchi”).
Postureologia este o ramură a medicinei clinice folosită în țările moderne care analizează cele mai mici abateri de la postura normală și tratează unele patologii osoase-articulare folosind metode simple, neinvazive.
 
Prin studierea și observarea posturii întregului corp, este posibil se clarifice principalele cauze ale afecțiunilor osteoartritice caracterizate prin durere și nealiniere și se găsească tratamente inovatoare care sugerează nu numai tratamentul simptomatic, ci și relații cauzale.
 

Cum se efectueaza analiza posturala?

Analiza posturală a fost efectuată folosind o platformă baropodometrică (covor) dotată cu senzori care utilizează un software de înaltă performanță pentru a efectua o analiză posturală globală detaliată, vizualizând presiunea exercitată asupra tălpii piciorului, centrul de masă al corpului, indică deplasarea presiunii. La mers, imaginea piciorului sub sarcină, obținută prin scanare pentru studierea arcului și studierea analizei împreună cu un specialist, poate duce la rezolvarea următoarelor afecțiuni medicale – picioare plate (picioare plate) sau CAV.

  • Spină calcaneană (pinten),
  • Genunchi flessum (flexie) sau recurvatum (hiperextensie),
  • Genunchi în ,,X,, sau in paranteza,
  • Fasceita Plantara,
  • Membre inegale,
  • Monturi,
  • Dureri de spate,
  • Scolioză, etc.
     

Medici Posturologie

Dr. Codrina Spiratos

Posturologie | Medic Specialist

Servicii Dr. Codrina Spiratos
Consultație

Clinica privată Asteri Medical din Iasi vă oferă un mediu clinic sigur, în care veți fi întâmpinat de echipa noastră prietenoasă și experimentată.

Despre Noi

Clinica privată Asteri Medical din Iasi vă oferă un mediu clinic sigur, în care veți fi întâmpinat de echipa noastră prietenoasă și experimentată.

Informatii de contact