Suna-ne

0332 802 564

Specialitati

Psihologie

Psihologie

Psihologie

Totul despre specializarea Psihologie
din cadrul clinicii Asteri Medical

Efectuarea primei ședințe în cabinetul unui psiholog este un pas important în cursul unui pacient psihic. Pacienții pot fi inițial reticenți în a discuta cu un profesionist din cauza presupunerilor și a fricii implicite de a participa la viața privată.
 

Pentru pacienții se simt confortabili, au tendința amâne întâlnirile cu specialiștii sau le înlocuiască cu întâlniri cu prietenii apropiați. O conversație prietenoasă este benefică pentru pacient, dar nu înlocuiește intervenția psihologului.

După un dialog care vizează punerea pacientului într-o stare confortabilă, se pot pune întrebări despre motivul întâlnirii cu psihologul sau justificarea timpului ales pentru prima întâlnire. De asemenea, vedeți dacă există întrebări specifice pe care doriți le evitați în timpul întâlnirii. Chiar dacă pacientul nu poate defini clar starea sau cauzele acesteia, psihologii pot ajuta la identificarea acestora.

Cum se desfasoara consultul cu un psiholog?

Prima ședință poate începe cu recunoștința psihologului pentru a avut curajul de a căuta ajutor profesionist, ceea ce oferă pacientului încredere. Pe lângă prezentările riguroase, psihologii pot încuraja discuțiile asupra aspectelor administrative ale programărilor, cum ar fi programul de lucru ale pacientului sau programarea pentru a ajuta la acomodare.
 

Ulterior se adresează un set de întrebări de bază, în urma căruia psihologul poate să cunoască mai bine pacientul și contextul tulburărilor sale. Exemple de întrebări sunt legate de contactul cu un astfel de mediu (dacă este prima oară într-un cabinet sau nu), ce așteptări există sau explicarea diferențelor între un psiholog, psihoterapeut și psihiatru.

Medici Psihologie Clinica

Dr. Bran Aurelia Daniela

Psiholog

Servicii Dr. Bran Aurelia Daniela
Consliere individuală
Evaluare psihologică
Consiliere cuplu
Consiliere copii
Redactare aviz / raport

Clinica privată Asteri Medical din Iasi vă oferă un mediu clinic sigur, în care veți fi întâmpinat de echipa noastră prietenoasă și experimentată.

Despre Noi

Clinica privată Asteri Medical din Iasi vă oferă un mediu clinic sigur, în care veți fi întâmpinat de echipa noastră prietenoasă și experimentată.

Informatii de contact