Suna-ne

0332 802 564

Specialitati

Reumatologie

Reumatologie

Reumatologie Iasi

Totul despre specializarea Reumatologie
din cadrul clinicii Asteri Medical

Te confrunți cu o boală reumatologică sau ai o recomandare pentru consult reumatologic? Aici poți beneficia de servicii complete de la diagnostic până la tratament și poți accesa instrumente moderne de investigație.

Reumatologia este ramura medicinei care se ocupă de durerea articulațiilor, oaselor și mușchilor. Mai exact, se referă la depistarea și tratamentul și recuperarea ulterioară a pacienților cu afecțiuni acute sau cronice ale aparatului locomotor, fără intervenție chirurgicală. Aceste afecțiuni sunt denumite în mod obișnuit „reumatism” sau tulburări reumatice și musculo-scheletice.

Ea se delimitează astfel de Ortopedie (care se ocupă de bolile „chirurgicale” ale aparatului locomotor), cât și de balneofizioterapie (disciplina eminamente terapeutică ce se adresează nu numai bolnavilor reumatici, ci și celor neurologici, cardiovasculari, respiratori). 

Cel mai frecvent simptom care determină prezentare la medic este durerea. Aceasta poate să fie acută sau cronică, prezentă doar la mișcare sau și în repaus.

Principalele afectiuni reumatologice

Principalele grupe de afecțiuni de care se ocupă reumatologia sunt urmatoarele:

  • Afecțiuni degenerative provocate de degenerescența și uzura unor articulații sau de cauze mecanice: artroza membrelor (gonartroză, coxartroză), spondiloză, hernia discală lombară.
  • Afecțiuni inflamatorii articulare și periarticulare: burșite, capsulite, entezite, tendinite, epicondilite, sindromul Dupuytren, sindromul de tunel carpian, nevralgia cervico-brahială, calcificările tendinoase ale umărului sau tendonului achilean.
  • Afecțiuni metabolice: osteoporoza, osteomalacia.
  • Afecțiuni cauzate de prezența cristalelor în articulații: guta, condrocalcinoza, calcificările
  • Afecțiuni inflamatorii, autoimune: reumatismul articular acut, artrita reactivă, spondilita anchilozantă, poliartrita reumatoidă, lupus eritematos sistemic, artrita psoriazică.

Medici Reumatologie

Dr. Glijin Ina

Reumatologie | Medic Specialist

Servicii Dr. Glijin Ina
Consultatie generală
Consultaţie de control
Infiltrații intraarticulare cu diprofos
Infiltrații intraarticulare fără diprofos
Infiltrații periarticulare cu diprofos
Infiltrații periarticulare fără diprofos

Dr. Cardoneanu Anca

Reumatologie | Medic Specialist

Servicii Dr. Cardoneanu Anca
Consultatie inițială
Consultaţie de control (30 zile)
Tratamente Ozon / PRP
Tratamente Ozon + PRP
Acid Hialuronic
Infiltraţii intraarticulare / periarticulare

Clinica privată Asteri Medical din Iasi vă oferă un mediu clinic sigur, în care veți fi întâmpinat de echipa noastră prietenoasă și experimentată.

Despre Noi

Clinica privată Asteri Medical din Iasi vă oferă un mediu clinic sigur, în care veți fi întâmpinat de echipa noastră prietenoasă și experimentată.

Informatii de contact