Suna-ne

0332 802 564

SPECIALIZARI

Terapie PRP

ACASA /

Specializari /

Terapie PRP

Terapie PRP Iasi

terapie prp

Infiltrațiile PRP se recomandă în următoarele cazuri: afecțiunile cartilajelor articulare în stadiu incipient sau moderat: artroza sau condromalacia genunchiului, artroza soldului, a gleznei sau de umăr. precum și afecțiuni degenerative ale tendoanelor: tendinite sau tendinoze ale umărului ,tendinitele genunchiului, tendon rotulian, cvadriceps, tract iliotibial. . Terapia PRP (Platelet-Rich Plasma) este, de asemenea, o procedura folosită cu mare succes, și în estetică. Terapia PRP se folosește în tratamentul estetic al ridurilor de la nivelul feței, gâtului și decolteului, dar și la nivelul mâinilor sau scalpului.

Ce este terapia PRP?

Infiltratiile cu plasma imbogatitd (PRP – Platelet-Rich Plasma), reprezinta una dintre optiunile moderne de tratament pentru anumite probleme articulare. Terapia PRP presupune un tratament biologic care se adreseaza afectiunilor musculoscheletale, prin care se injecteaza in articulatie sau tendoane, plasma imbogatita in trombocite. Acesta este obtinuta prin centrifugarea de sange venos recoltat de la pacient.

Infiltratiile PRP se recomanda in urmatoarele cazuri: 

Plasma concentrata contine factori de crestere ce creeaza la locul injectarii un raspuns rapid, cu rol in regenerarea tesuturilor. Se pot trata o serie de afectiuni cronice articulare prin intermediul factorilor de crestere din sangele propriu. Procedura se efectueaza in cabinetul de consultatii si nu necesita spitalizare, durata fiind de aproximativ 30 minute. Daca se recomanda 2-3 infiltratii, atunci intervalul de injectare este intre 7-14 zile. In majoritatea cazurilor se utilizeaza o concentratie standard, se preleveaza intr-o eprubeta un volum de 15 ml sange venos, ce se prepara in 10 minute la centrifuga si se separa un volum de aproximativ 4 ml de plasma. Volumul de plasma concentrata se injecteaza la locul afectiunii, la nivelul articulatiei sau tendonului afectat. Procedura nu este dureroasa, iar dupa efectuarea procedurii se recomanda aplicarea la locul injectarii a unei pungi cu gheata.

Beneficii Terapie PRP

Terapia PRP se poate folosi si in cosmetica

Terapia PRP (Platelet-Rich Plasma) este, de asemenea, o procedura folosita cu mare succes, si in estetica. Terapia PRP se foloseste in tratamentul estetic al ridurilor de la nivelul fetei, gatului si decolteului, dar si la nivelul mainilor sau scalpului.

 

Procedura este extrem de simpla. Pentru efectuarea acestui tratament, pacientilor li se recolteaza o cantitate mica de sange, aproximativ 8 ml. Proba de sange recoltataa este supusa unui proces de centrifugare, timp in care plasma si trombocitele sunt separate de restul elementelor din sange. Plasma imbogatita cu vitamine si aminoacizi este injectata in zona care se doreste a fi reintinerita – in jurul ochilor, al gurii si nasului), decolteu, maini, scalp cu scopul prevenirii caderii parului. Folosind resursele proprii, practic nu exista risc de alergii sau infectii, iar rezultatele obtinute vor fi cat se poate de naturale si se mentin pe termen lung, conferind pielii un plus de ferrnitate, elasticitate si stralucire. In functie de modul de preparare si tehnica de injectare, terapia PRP poate avea rol atat de regenerare, revitalizare cat si de umplere a ridurilor, prin stimularea colagenului.

Lista de serviciii

Servicii - Dr. Dorobat Gheorghe
Terapie PRP + Laser Intra-articular + Infiltrații cu OZON
Terapie cu PRP în articulaţii
Terapie cu PRP gel în articulații
Terapie cu PRP simplu / faţă (acneee)
Terapie cu PRP scalp (alopecie, caderea părului)
Terapie cu PRP corp (vergeturi, cicatrici inestetice, arsuri)
Terapie cu PRP + OZON - infiltraţii locale, tisulare, peri-lez

Medici

Dr. Dorobat Gheorghe

Profesor

0332 802 564

PENTRU INTREBARI SI PROGRAMARI

Clinica privată Asteri Medical din Iasi vă oferă un mediu clinic sigur, în care veți fi întâmpinat de echipa noastră prietenoasă și experimentată.

Despre Noi

Clinica privată Asteri Medical din Iasi vă oferă un mediu clinic sigur, în care veți fi întâmpinat de echipa noastră prietenoasă și experimentată.

Informatii de contact